informacije

Treći dan d.o.o.
Stara cesta 25,
10251 Hrvatski Leskovac
tel: 098 96 00 917
fax: 01 48 33 360
OIB: 25228729097
IBAN:HR2823600001101942079mate737@gmail.com
nardužbe i prodaja

tel: 098 96 00 917

e-mail: mate737@gmail.com

 


knjižare

„Zbogom Transcendencijo!“

O stanju Crkve na Zapadu| Piše: Dr. fra Tomislav Pervan|

Dakle, cilj nije više nebo, nego konkretno socijalizam i ovozemaljska utopija. Autorica članka u „Cicero“ primjećuje da čak sami kardinal Marx iz Münchena želi ići još više ulijevo od „Lijeve stranke“. Zaključak je jasan: Nastavi li se tako, Crkva će se učiniti suvišnom. Davno je, prije dvadesetak godina, njemački kancelar agnostik javno govorio kako Crkvu i u njezinom socijalnom djelovanju treba učiniti suvišnom.

Pročitaj više...

NOVA KNJIGA FRA TOMISLAVA PERVANA

AUTOR: DR. FRA TOMISLAV PERVAN| ISTINA I ČINJENICE O MEĐUGORJU| TVRDI UVEZ, 224 str, cijena 105 kn

ovo je hit knjiga koju će morati pročitati članovi svih komisija o Međugorju, a i svi koji žele saznati činjenice o međugorskim ukazanjima

Pročitaj više...

SNAGA TIŠINE

INTERVJU S KARDINALOM ROBERTOM SARAHOM| (Catholic-News-Agency/ EWTN News)| Prijevod – fra Tomislav Pervan

Veliku je pozornost izazvao kardinal Robert Sarah sa svojim novim intervjuom u kome dobro nam znani pročelnik Zbora za bogoštovlje i sakramente upozorava: „Srljamo u opasnost svesti svete tajne na prozaične i jeftine osjećaje“. Hrvatski prijevod slijedi njemačku inačicu toga intervjua.

Pročitaj više...

SVIJET ĆE NESTATI - ALI NE I MI S NJIME

RAZGOVOR – RÉMI BRAGUE| Prijevod: Fra Tomislav Pervan |

. Đavao nije nikakav hedonist! Jedini je problem što u toj suvremenoj kulturi ima stvari koje ne vode u radost niti donose radost. Pravi hedonizam rađa u čovjeku radost. Pravi put i način zabave i uživanja mora voditi u radost. Uživanje i zabava koje imaju samo sebe kao vlastiti objekt vode naprotiv u očaj.

Pročitaj više...

Živimo li u posljednjim vremenima?

Michael D. O'Brien| cijena: 120 kn|

Živimo li u posljednjim vremenima je druga knjiga eseja Michaela O'Briena koje nudimo hrvatskoj javnosti. Evo nekoliko tema koje M. O’Brien obrađuje u ovoj knjizi: *** Glavna će Apokalipsa biti ono razdoblje povijesti kad će baš sve biti stavljeno na kušnju; kad će i sama Crkva biti razapinjana po čitavom svijetu. Na što ćemo se tada osloniti? Hoćemo li se i mi, poput Lotove žene, osvrnuti prema sigurnosti što ju je nekoć predstavljala Sodoma? *** Našu je savjest potrebno trajno zatezati kao što se zatežu žice žičanog glazbala, jer su žice uvijek sklone olabaviti se. Upravo će podlaganje ljubljenog glazbala Skladatelju omogućiti stvaranje uzvišene glazbe - u ovom slučaju glazbe našeg života - u svijetu. *** Ako oplakujemo postojeću situaciju onda ujedno i zazivamo milosrđe Božje nad nju i postajemo spremni prikazati svoje živote na tu nakanu. To nije nikakva depresija, niti “negativan stav”; to nije pesimizam, jer ne oplakujemo nešto što je umrlo, već nešto što je teško bolesno, ali što isto tako može i ozdraviti. *** Katolički narodi će, ako budu vjerni svom identitetu i zauzmu čvrst stav unutar svog okruženja - postajući u potpunosti svjesni tko su i što su - biti “znaci osporavani.”

Pročitaj više...
 1 2 3 4 5 

© 2010. Treći dan d.o.o. Sva prava pridržana.

Powered by Kentico CMS for ASP.NET Development by: ENDORA