informacije

Treći dan d.o.o.
Stara cesta 25,
10251 Hrvatski Leskovac
tel: 098 96 00 917
OIB: 25228729097
IBAN:HR2823600001101942079


nardužbe i prodaja

tel: 098 96 00 917

e-mail: mate737@gmail.com

 


knjižare

Ponuda

Mali anđeo (slikovnica)

tekst: Michael O'Brien| Ilustracije: Dijana Kočica| cijena: 30,45 kn

PROČITAJTE JEDNU OD NAJLJEPŠIH HRVATSKIH SLIKOVNICA******Slikovnica za djecu Michaela D. O'Briena, jednog od najpoznatijih suvremenih kršćanskih pisaca, doživjela je svoje objavljivanje na hrvatskome jeziku. Slikovnica ima 24 ilustrirane stranice popraćene tekstom i tiskana je na vrlo kvalitetnom 250-gramskom papiru. Format je 16,5 X 24 cm. Namjenjena je djeci između 5 i 15 godina. »U kraljevstvu nebeskome žive brojna divna stvorenja... Tamo su, prije svega, anđeli čuvari: jedan za svakoga čovjeka na zemlji.« Tako započinje priča o neobičnom anđelu čuvaru - Nehemiji, najmanjem anđelu na nebu koji nema krila, a koji će postati anđeo čuvar najmanjega dječaka na svijetu. Nakon što mu se jednoga dana dogodi nešto neočekivano, maleni će Nehemija morati potražiti pomoć od velikih anđela, svetoga Petra i Čuvara Knjige, kako bi pobijedio strah i saznao zašto je on Božji dragulj. U svijet anđela male čitatelje i slušatelje svojim bogatim ilustracijama vodi likovna umjetnica Dijana Kočica.

Pročitaj više...

Mate Krajina

Rođaci| Roman - Tvrdi uvez| Cijena: 130,00 kn

Roman "Rođaci" zanimljiva je povijesna priča o sudbini trojice rođaka koji pred turskim terorom mijenjaju uobičajeni život. Roman obiluje jakim dramskim zapletima i duhovnim promišljanjima. Povijesnom pričom ističe se jaka refleksija na sadašnjost,te tzv. metonimijom iščitavamo poruku za sadašnjost i budućnost. Roman možete naručiti na: trecidan@trecidan.hr "Vrlo inteligentno pisac je čvrsti fabularni sklop protkao lirskim dionicama, suptilnom i plemenitom erotikom poglavito u ljubavnim prizorima, pastoralno-meditativnim dionicama (npr. kroz Šimunov tekst „Noć u Hercegovini“, služeći se pri tom sjećanjima, snovima i pismima protagonista. Neke su dionice stilski sjajne: sam početak romana, sa sjećanjima starog Šimuna Rastovića na stari zavičaj u Istočnoj Hercegovini, don Tadijin potresni monolog vjere i ljubavi u pećinskoj crkvi, zatim njegovo poučavanje maloga Šimuna, koje se pretvara u proročki govor, te posebno Šimunovo sjećanje na običaje slavljenja Božića itd. Simbolika je kroz cijelo djelo spretna i nenametljiva, kreativna i umjetnička(...) Mate Krajina iskazao se kao samosvojan pisac i, ne zaboravimo da se radi o prvijencu, kao zreo pisac. U našem vremenu, kada je moda pisati romane u dvadesetima, Mate Krajina napisao je kao zreo čovjek jedan kompozicijom moderan, a stilom pravi stari roman, onako kako dobri romani treba da se pišu." (dr. sc. V. Lončarević)

Pročitaj više...

Kardinal Franjo Kuharić

Što je kardinal poručio mladima| Poslanica katoličkoj mladeži| Cijena: 30 kn

Pod naslovom „Što je kardinal poručio mladima“, tiskana je glasovita poslanica kardinala Franje Kuharića „Kako je lijep čist naraštaj“. Povod za ponovno izdanje ove Poslanice je njezina aktualnost i nakon trideset pet godina, ali i zagrebački Susret hrvatske katoličke mladeži. Knjiga „Što je kardinal poručio mladima“ bit će zgodno pastoralno pomagalo, ali i prikladan dar prvopričesnicima i krizmanicima.

Pročitaj više...

Michael D. O'Brien

Otok svijeta| Cijena: 126,00| Roman o Hrvatskoj - meki uvez

Kanadski književnik Michael O'Brien, autor poznatog romana Posljednja vremena, izdao je u prosincu 2007. godine (Ignacius Press – San Francisco) roman pod nazivom «Island of the World» – «Otok svijeta»: roman koji govori o sudbini Hrvata od Drugog svjetskog rata do Domovinskog rata. Opsežni roman od oko 800 str. autor posvecuje sudbini Josipa Laste, hrvatskog stradalnika i pjesnika. Autor prati životni put djeteta rodena u Rajskim Poljima, sela u središnjoj Bosni i Hercegovini, njegovu mladenacku i sveucilišnu karijeru, akademski život i zatoceništvo na Golom otoku. Potom, bijeg i suocavanje sa tkz. slobodnim svijetom na Zapadu. Evo nekoliko kritika uvaženih intelektualaca i književnika koji su procitali englesko izdanje:

Pročitaj više...

Michael D. O'Brien

Otac u noći| Cijena: 52,50 kn| Priče iz života - meki uvez

Muškarci su napose do dubine duše pogođeni nepriznatom usamljenošću i strahom. U takvome stanju nismo kadri pogledati u razvaljenu srž ove rane. Strah nas je poći u samo središte našega bića, jer se bojimo kako bismo ondje na dnu mogli naići – ni na što.

Pročitaj više...
 1 2 

© 2010. Treći dan d.o.o. Sva prava pridržana.

Powered by Kentico CMS for ASP.NET Development by: ENDORA